Skip to content

Nala (geadopteerd)

Algemene info:

Naam: Nala
Leeftijd: 27-3-2022
Kleur: Bruin
Geslacht: Teef
Gechipt: Ja
Gevaccineerd: Ja
Gesteriliseerd/Gecastreerd: Ja
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Ja
Kan alleen thuis blijven: Ja zal verder opgebouwd moeten worden
Kan met kinderen: Ja (geen jonge kinderen)
Kan in de auto: Ja
Medische info: nvt
Bijzonderheden: nvt

Nala is in maart 2023 door ons gered uit een killshelter. Ze weegt rond de 12 kg, schofthoogte is 40 cm en lengte is 52 cm. Nala heeft heel veel liefde te geven. Ze is zachtaardig, een knuffelbeertje, houdt van aandacht, wordt graag geaaid, heel aanhankelijk, mensgericht, zoekt je nabijheid, kortom een top hondje.

UPDATE: Nala is sinds 31-8-2024 in opvang in Nederland. Het gastgezin omschrijft haar als volgt.

Nala bloeit helemaal op in het gastgezin. Ze geniet intens van alle aandacht en knuffels. Qua karakter is ze ontzettend lief, rustig, zachtaardig, blaft niet, wordt heel graag geknuffeld en geaaid.

Wanneer ze eten krijgt of een lekker kluifje wordt ze uitbundig blij en gaat op haar achterpootjes lopen.

Nala heeft een zachte veilige plek nodig waar ze zich overdag kan terugtrekken om te slapen/rusten en alle indrukken te verwerken. Ze is heel rustig in huis en piept en blaft niet. Ook kan ze zonder problemen even alleen zijn.

Ze slaapt s’nachts in een bench bij het gastgezin. Nala gaat graag wandelen behalve als het regent. Het ontmoeten van andere honden en mensen gaat ook goed. Mits deze niet heel druk op haar afkomen. Ze is geen hond voor lange intensieve wandelingen. Voor haar volstaan 3 rustige wandelingen van 20-30 minuten zodat ze haar behoeften kan doen en lekker uitgebreid mag snuffelen.

Ze ligt ook graag in de tuin op het gras een beetje om zich heen te kijken. Nala is zindelijk vanaf de eerste dag in het gastgezin en begrijpt heel goed dat ze niet in huis haar behoeftes kan doen.

Ze begint nu af en toe ook voorzichtig aan te spelen met een tennisballetje en knuffeltjes, speeltjes met piep erin zijn (nog)niet leuk, doodeng. Ook speelt ze elke dag met de hond uit het gastgezin. De hond dient heel sociaal te zijn en baasje(s) en speeltjes te kunnen delen. Nala kan ook als enige hond geplaatst worden.

Wat Nala zoekt:

✅️ rustig huishouden

✅️ huis met tuin in rustige omgeving

✅️ mensen die relatief veel thuis zijn (dus niet waar ze iedere dag 4 uur of meer alleen gelaten wordt)

✅️ sociale hond aanwezig (kan ook alleen geplaatst worden)

✅️ ze kan ook samen met katten

❌️ geen jonge kinderen (Nala is heel lief voor kinderen maar kan schrikken van drukke bewegingen/harde geluiden)

❌️ geen huishouden waar veel inloop is

Meer weten?

Interesse in *Nala*?