Skip to content

Beleidsplan 2023-2026

Stichting Stray Paws

Statutair gevestigd in Beek en Donk gemeente Laarbeek.
Adres: De Wieken 8, 5741NG Beek en Donk
Tel: 06-16481737
info@straypaws.nl
Internet: www.straypaws.nl
Fiscaal nummer:  864600549
Kamer van Koophandel: 88377903

Inleiding

Het doel van Stichting Stray Paws , verder te noemen Stray Paws,  is het bevorderen van het Nederlandse en Roemeense dierenwelzijn in het algemeen en van honden en katten in het bijzonder, dit in nauwe samenwerking met rescuers en dierenartsen in Roemenië.

Stray Paws beoogt haar doel onder meer te verwezenlijken door het werven van fondsen en geldmiddelen en door het verrichten van alle verdere handelingen, die met haar doelstelling in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

Stray Paws helpt dieren in nood, zowel dieren uit de natuur (levend op straat) als huisdieren, naar een veilige plek om verder te leven. Stray Paws werkt met vrijwilligers, en op locaties in Roemenië met de lokale rescuers en dierenartsen. Haar betrokken en vakbekwame vrijwilligers verzorgen de tijdelijke opvang van dieren op een bij het dier passende wijze.

Educatie

Stray Paws investeert in de kennis van onze vrijwilligers op het gebied van dierenwelzijn.
De vrijwilligers geven voorlichting aan het publiek over het houden en verzorgen van dieren en informeert de samenleving over de consequenties van de keuzes op het gebied van dierenwelzijn.

Stray Paws tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door:

  • Het opvangen en verzorgen van honden en katten in nood
  • Het voor adoptie klaarmaken van honden en katten om ze te kunnen plaatsen bij adoptiegezinnen
  • Het ondersteunen van sterilisatieprogramma’s voor honden en katten
  • Het transporteren van (gedoneerd)(dieren)voedsel en medicatie van Nederland en/of België naar Roemenië
  • Het met de vereiste documenten transporteren van honden en katten van Roemenië naar Nederland en/of België
  • Het opzetten en exploitatie van een webshop waarvan de inkomsten volledig worden benut voor hulp aan de honden en katten en aan de sterilisatieprogramma’s

Speerpunten

– Het vinden van een nieuw thuis voor de honden en katten in Nederland en België
– Het verzorgen van publiciteit t.b.v. asieldieren met als doel meer dieren een warm “thuis” te geven.
– Het, zo mogelijk, bieden van financiële, persoonlijke en materiële hulp aan de rescuers.
– Waar mogelijk dieren in nood te helpen, zoals kettinghonden, wedstrijdhonden, zwerfhonden en honden die voor de jacht worden ingezet en na niet functioneren worden achtergelaten al dan niet verminkt.
– Bevorderen dat men honden en katten laat steriliseren/castreren. Dit in samenwerking met lokale dierenartsen.
– Samenwerking met landelijke en regionale dierenwelzijnsorganisaties om een grotere kritische massa te maken voor het beïnvloeden van bestuur en politiek en om op effectievere wijze fondsen te werven.

Bestuur van de Stichting

Het bestuur wordt gevormd door 3 leden. Het bestuur verzorgt tevens het secretariaat en administratie voor de werkorganisatie en de beleidsvorming.
Het bestuur bestaat uit:

Voorzitter: Jacqueline Driessen-Bigagli
Secretaris: Jennifer Halewijn-van Vliet
Penningmeester: Janice Rouwens-Dael

Het bestuur werkt op vrijwillige basis. Bestuursleden worden niet bezoldigd en ontvangen alleen een vergoeding voor te maken onkosten in relatie tot hun bestuurlijke taken.

Inkomsten en vermogen

Het inkomen van de Stray Paws wordt gevormd door:
* Giften en donaties: De stichting ontvangt giften en gaven van particulieren en instellingen ter besteding aan de doelstelling. 
* Adoptiebijdragen: de honden worden middels een koopovereenkomst overgedragen aan de adoptanten.
*Opbrengsten uit loterijen via de Facebookpagina Loterij Stichting Stray Paws
*Opbrengsten uit verkoop via de facebookpagina Verkoopkraam Stichting Stray Paws
*Opbrengsten uit de nog op te starten webshop gekoppeld aan onze website www.straypaws.nl
*Nalatenschappen: Stray Paws zal erfstellingen alleen aanvaarden onder voorrecht van boedelbeschrijving.

Besteding van gelden

Stray Paws heeft geen winstoogmerk. Wel dient het vermogen te worden gewaarborgd, teneinde de doelstellingen van de stichting ook in de toekomst te kunnen behalen. Gelden zullen te allen tijde worden aangewend voor activiteiten op het gebied van dierenwelzijn binnen het werkgebied.  Ook ten behoeve van de kosten van adoptie. (Zoals dierenartskosten, kosten van lokale opvang, reis- en verblijfkosten van het ophalen, reiskosten t.b.v. het werven van adoptanten)
Daarnaast worden middelen aangewend voor externe communicatie (het informeren van donateurs, het aanschrijven van specifieke doelgroepen, media, website) en het ontwikkelen van publieksactiviteiten. De uitgaven voor communicatie en fondsenwerving zullen per jaar nooit meer dan 20 % van de totale inkomsten in dat jaar bedragen.

Bestemming van reserves

Stray Paws zal toekomstige reserves, onder andere, aanwenden om in Roemenië sterilisatie= programma’s te realiseren in de directe omgeving van de plaatsen waar onze rescuers hun werk verrichten.
Daarnaast blijven er reserves in de kas voor eventuele onvoorziene uitgaven of voor wanneer er minder inkomsten zijn door terugloop adoptie.

Beheer Vermogen

Het vermogen wordt op een rekening bij de ABN AMRO geplaatst. Te weten op rekeningnummer: NL27ABNA0118747959

Besteding Vermogen

Het vermogen wordt vrijwel geheel besteed aan het welzijn van de dieren. De lokale asielen worden niet gesubsidieerd. De kosten voor dierenarts, eventuele medicijnen en voer komen echter wel in aanmerking voor subsidie.

Kosten

Als kosten worden slechts de noodzakelijke kosten gemaakt, zoals de kosten voor de Kamer van Koophandel, de administratie, de website, publiciteit en kosten die noodzakelijkerwijs moeten worden gemaakt voor rechtstreeks aan een project gekoppelde kosten.
Eventuele voorgeschoten kosten, zoals voor de inzet van een dierenarts, medicijnen en transport, kunnen door bestuursleden en vrijwilligers worden gedeclareerd.
Bestuursleden en vrijwilligers ontvangen verder geen vergoeding voor hun werkzaamheden.

Werkzaamheden in de vorm van projecten in de beleidsperiode

Projecten zijn gericht op de realisatie van de doelen van de Stichting, op het verkrijgen van middelen en op besteding van middelen.

Project Individuele opvanggezinnen

Opvanggezinnen vangen honden op die nog niet zijn geadopteerd, maar voor wie het beter is in een gezin in Nederland verzorgd te worden en daarvandaan te worden bemiddeld.
De redenen zijn per hond verschillend. Die opvang vergt extra geld voor speciale voeding -, opvoeding -, dierenarts- en verzorgingskosten.
Denk daarbij aan:
– honden waarvan de adoptie in Roemenië traag of moeilijk verloopt.
– honden die herplaatst moeten worden in Nederland.

Stray Paws draagt in de regel de extra kosten hiervoor. Dit project wordt gekenmerkt door het individueel karakter, de steeds wisselende verscheidenheid aan honden en opvanggezinnen.
De selectie van de opvanggezinnen loopt altijd via een vrijwilliger. Deze zal in de regel de potentiële ‘opvang’ gezinnen bezoeken en beoordelen of zij als zodanig geschikt zijn.

Maatschappelijke betrokkenheid en bijdrage

Via publiciteit zal Stray Paws haar doelen en projecten onder de aandacht brengen, m.n. binnen de dierenwelzijnswereld en zo haar bekendheid uitbreiden en een beroep doen op donaties.
Door communicatie en educatie wordt het maatschappelijk inzicht rondom dierenwelzijn vergroot alsmede de naamsbekendheid en zichtbaarheid van de Stray Paws.
Stray Paws tracht particulieren en bedrijven als sponsor te interesseren, zodat dit geld of materiaal ten behoeve van projecten dan wel de algemene doelen van de Stichting kan worden aangewend.

• Educatie: jaarlijks zullen er gastlessen gegeven worden op basisscholen over de opvang en verzorging van huisdieren en het werk van Stray Paws.
• Evenementen: Stray Paws zal jaarlijks een reünie organiseren voor de adoptanten van de stichting als ook wandeldagen om de saamhorigheid te promoten.
Bestuursleden en vrijwilligers zullen tijdens dit evenement eveneens aanwezig zijn
• Marketing en communicatie: Zp spoedig mogelijk zal Stray Paws een algemene folder laten maken over de werkzaamheden en de visie van de stichting en deze bij verscheidene dierenartsen en dierenspeciaalzaken achterlaten.
Stray Paws is actief via de sociale media en de eigen website www.straypaws.nl